ÄMMÄT

Ketä kuuluu Vocal!:in tiimiin? Täältä se selviää!

Vocal! alkoi käyttää itsestään termiä ”ämmät” jo ryhmän alkuvaiheessa, kun lauletut biisit ja ryhmän asenne viittasivat siihen suuntaan, että Vocal!:in rivit eivät houkutelleet mukaan passiisivisia prinsessasieluja. ”Ämmä” on pystyvä, aktiivinen, taitava, moniulotteinen, positiivinen, humoristinen, seikkailu- ja kapinahenkinen nainen, joka kohtaa elämän sellaisena kuin se tulee vastaan.


Satumaa Veikkola – Pää-ämmä

SATUMAA VEIKKOLA

Vocalin taiteellisena johtajana toimii Satumaa Veikkola. Satumaa on koulutukseltaan Muusikko AMK ja Valtuutettu CVT laulunopettaja. Musisoinnin ohella Satumaa kehittää populaarimusiikin kenttää Rytmi-instituutin toiminnanjohtajana.

Satumaalla on monipuolinen kokemus musiikki- ja musiikkiteatterikentältä esiintyjänä, opettajana, ohjaajana, musiikintekijänä, tuottajana ja toiminnanjohtajana. Musiikin lisäksi hän on ansioitunut luovana kirjoittajana lyriikoiden ja näytelmien käsikirjoittamisen kautta.

Vocalissa hän vastaa ryhmän kokonaistoiminnasta, laulunopetuksesta, laulunteosta, sovittamisesta, säestämisestä, taloudesta ja projektien tuotantosuunnittelusta. Musiikin lisäksi hänen elämänsä rakkauksiin kuuluvat mielikuvitusta kutkuttavat tarinat, elokuvat, kirjat, kissat ja keskiainainen estetiikka.

’Taint What You Do (It’s the Way That You Do It)

– ELLA FITZGERALD –
Sirja Lepistö – Koreografi

SIRJA LEPISTÖ

Sirja on Seinäjoelta kotoisin oleva entinen maajoukkuetason voimistelija, jolla on takana pitkä ura tanssijana, tanssinopettajana, koreografina sekä voimisteluvalmentajana. Tanssijana Sirja on tuttu mm. kuubalaisen salsan SM- kilpailun voitosta sekä tv-ohjelmista ”Dance” ja ”Pakko Tanssia”. Sirjan koreografioita on nähty niin muotinäytöslavoilla kuin voimistelulajien arvokilpailuissakin. Valmennustyötä Sirja on tehnyt Suomessa ja ulkomailla rytmisen voimistelun, joukkuevoimistelun sekä telinevoimistelun huippujen parissa. Vocalissa Sirja suunnittelee ryhmän esiintymisnumeroiden koreografiat.

You Will When You Believe

– WHITNEY HOUSTON –
Aino

AINO

Aino nauttii elämästä, kun se sisältää erilaisina kombinaatioina paljon musiikkia, pelejä, liikuntaa ja arjen komiikkaa. Vauhdikkaana ämmänä Aino tekee toisinaan ilmalentoja pyörätuolistaan ja ottaa silloin ehdottomasti tilanteesta kuvan ennen kuin kiipeää takaisin.

Everybody here has seams and scars. So What, Level Up!

– Vienna TENG – LEvel UP –
Lilli

LILLI

Lilli laulaa kovaa ja korkealta eikä ole hiljaa leipätyössäänkään erikoiskirjastonhoitajana. Lillin sydän sykkii Vocal!:in lisäksi musikaaleille, joten Lillin voi bongata myös teatterilavoilta.

There’s No Business Like Show Business

– Annie get your gun – musikaali –
Soila

SOILA

Sopraano, äiti, projektipäällikkö, ikuinen heppatyttö, luontoihminen ja harrastekuvaaja, joka fiilistelee elämää ja kaikkea ihanaa. Saispa lisää tunteja päivään! Mitä hullumpi idea, sitä parempi.

Everything at Once!

– LENKA –

MINNA

Minna on iloinen, luova ja kekseliäs tyyppi, joka on helppo saada innostumaan monenlaisista projekteista. Entisöinti ja kaikenlainen pieni näprääminen viekin hänet usein mukanaan. Lasten parissa työskentelevä Minna on sekoitus hellää ja rock-henkistä ämmää. Ystävien mielestä Minna onkin melkoinen kameleontti. Maalta kotoisin oleva ei pienistä vastoinkäymisistä hetkahda!

Elämään ei saa varoitustarraa.
Ja vaikka saisikin, kuka niitä noudattaa?

– APULANTA –
Annukka

ANNUKKA

Annukka on Vocal!:in Alajärven vahvistus. Musiikkiteatteritaustalta ponnistava Annukka rakastaa stemmalaulamista, esiintymistä ja haastaa itseään myös oman bändin kanssa keikkaillen. Ammatiltaan Annukka on sosiaalialan lehtori, mutta eläväisellä naisella on elämässään meneillään monia muitakin projekteja esimerkiksi kotiin, työhön ja yrittäjyyteen liittyen. Arjen pallot pysyvät ilmassa taidolla ja osin myös tuurilla sekä rakkaan perheen kannustuksen avulla.

Pelko pois, menen päin sen seiniä
ja halkeamista valo paljastuu.

– Tuure kilpeläinen –
Jenna

JENNA

Arjen puskiessa päälle Jenna laittaa täyden höyryn päälle ja painaa menemään eteenpäin taakseen katsomatta – myös kirjaimellisesti, sillä viikot kuluvat työskennellessä digi- ja suurkuvatulostuksen parissa. Jotta asiat eivät olisi liian yksinkertaisia tai työorientoituneita, voi Jennan löytää vapaa-ajallaan myös hevosen selästä niin maastossa kuin esteradallakin. Kaiken tämän kruunaa myös alati kasvava mielenkiinto maskeerausta ja high-end-meikkejä kohtaan. Ja kaikki tämä hoituu täysin tasapainossa musiikkirakkautensa kanssa. Vocalin lisäksi hänen ääntää kuulee esimerkiksi Ghostia coveroivan yhtyeen Spöken A.D. keulilla koko maailman unohtuessa Mama Emerituksen roolin ottaessa vallan!

Kuka hullu haluu ikuisesti elää

– SARA –
Netta

NETTA

Työssään Netta auttaa ja hoitaa muita ihmisiä. Nuorempana hän on laulanut ja tanssinut paljonkin, mutta nämä jäivät hetkellisesti opiskelu- ja työkiireiden jalkoihin. Vocal!:in myötä hän on löytänyt uudelleen rakkauden lauluun, tanssiin ja esiintymiseen!

Hautaan asti hauskaa pidetään!

– PMMP –
Anna

ANNA

Anna on kakkossopraano, nainen, äiti, vaimo ja paljon muuta. Välillä Queen of f****ing everything ja toisinaan hän yrittää vain selviytyä tästä päivästä. Innostuu helposti ja rakastaa kunnon show:ta sekä uuden oppimista.

Don’t Hide Yourself in Regret
Just Love Yourself and You’re Set

– LADY GAGA, Born this way –
Pihla

PIHLA

Pihla on Vocal!:in pohjoisen vahvistus. Oulusta kotoisin oleva nuori nainen opiskelee Seinäjoella sosionomiksi ja vapaa-aikanaan nauttii shoppailusta ja sohvalla löhöilystä.

Lauletaan kovempaa, kun pitäis olla hiljaa.

– ELLINOORA –
Sanna

SANNA

Sanna on tehokas yrittäjänainen, joka tekee eikä meinaa.

One Two Three, One Two Three, Drink!

– SIA –
Eeva

EEVA

Eeva on kulttuurin moniottelija. Laulamisen, soittamisen ja teatterintekemisen lisäksi Eeva on välistä löydetty myös projektien tuotantoportaista. Hän viihtyy myös sosiaalipsykologian opintojen parissa, kokemusasiantuntijan työssä sekä hyvien kirjojen äärellä.

Ota hetkestä kii ja anna se vie

– SEMMARIT –
Henna

HENNA

Henna on Vocal!:in virallinen tukkajumalatar. Henna nauttii mahtipontisista lauluista, teestä ja pakkasesta. Vocal!:in lisäksi hän harjoittaa ääntään ripareilla. Sylistä löytyy lähes poikkeuksetta kissankarvoja ja aina uusi käsityö.

Ya’ll Think I’m Vicious
and I’m Just Young, Pretty and Ambitious.

– BINIYAM –
Eija

EIJA

Eija on ammatiltaan kirjanpitäjä ja yrittäjä miesvaltaisella alalla. Perhettäkin hänellä on ympärillä kohtuullisesti. Musiikki on ehdottomasti Eijan rakkain harrastus: on musiikkilukiotaustaa ja lisäksi klasilaulua opiskeltu perustutkintojen verran. Joitakin bändiprojekteja löytyy historiasta, rockia ja jazzia. Proge on genreistä kuitenkin se kaikkein rakkain… Ranskalaiset klassikkoautot vievät ympäri maata ja Eurooppaa. Myös vieraat kielet kiehtovat.

Plus ça change Plus c’est la même chose
– The More Things Change, the More They Stay the Same.

– RUSH –
Riina

RIINA

Sosionomiksi opiskeleva Riina sonnustautuu toisinaan Vocal!:in punaisen mekon sijasta partiohuiviin suunnaten kotipaikkakunnalleen keskisuomeen. Valmistumisen jälkeen hän haaveilee suuntaavansa vuodeksi Lappiin tekemään töitä ja valtaamaan tuntureita.

Haluan hypätä vieraan auton kyytiin,
hukata ainoat avaimet, pestä hiukset sadevesiämpärissä, kävellä kenkäni pilalle.

– Scandinavian music group –
Mari

MARI

Musiikki on kuulunut Marin elämään lapsesta asti ja Vocal!:iin hän löysi tiensä syksyllä 2016. Laulamisen lisäksi Marin intohimona ovat käsityöt; aina jokin sukka tai lapanen tekeillä. Ehtiipä Mari toisinaan vetää jalkaansa balettitossutkin ja säännöllisesti pulahtaa myös avantoon tai järveen. Koulutukseltaan Mari on sosionomi ja hän nauttii työstään päiväkodissa.

Näin minä vihellän matkallani.

– SCANDINAVIAN MUSIC GROUP –
Hanna

HANNA

Hanna rakstaa Provinssia, matkailua sekä kesää. Päänsisäinen jukebox soittaa biisejä aamusta iltaan ja yölläkin, jos sattuu heräämään. Hanna on se, joka ei vanhana tunne enää sukulaisiaan, mutta osaa sanat lukemattomiin lauluihin.

Tulkoon kesä Törnävänsaareen.

– SAMULI PUTRO –
Helena

HELENA

Helenan viimeisin tutkinto on Restonomi (AMK). Hän on ikuinen opiskelija, joka on utelias elämää kohtaan ja nauttii mustasta huumorista. Vapaa-aika Helenalla kuluu laulamisen lisäksi mm. Pinstriping-maalaamiseen. Musiikin lisäksi intohimona kungfu-leffat.

Don’t Dwell on What Has Passed Away
or What is Yet to Be.

– LEONARD COHEN –
Riia

RIIA

Arki kuluu hetkisessä uutistyössä eikä vauhti vapaallakaan pahemmin hidastu! Laulun lisäksi elämään kuuluu aviomies, kissa, ystäviä, rokkia, kosmetiikkahulluutta, mustia vaatteita, matkustelua ja moottoripyöriä. Vanhana aion olla kissa-, lintu-, orava- ja siilimummo.

Tanssi vaikka et osaa.

– OLAVI UUSIVIRTA –
Tiina

TIINA

Tiinalla on monipuolinen kulttuurinainen. Musiikkitaustan lisäksi Tiina on kouluttautunut Kulttuurituottajaksi (AMK) ja toiminut kulttuurikentällä monenlaisissa rooleissa. Tällä hetkellä Tiina kasvattaa koulussa jälkikasvujamme ja somettaa hauskoja oivalluksia kaikkien nautittavaksi.

Teacher, There Are Things That I Don’t Want to Learn.

– GEORGE MICHAEL –